Luahan Hati Afdlin Shauki Terhadap Peminatnya selepas Maharaja Lawak Mega minggu ke 5


Baru-baru ini peminat Maharaja Lawak Mega 2013 dikejutkan dengan penyingkiran kumpulan Zero pada minggu ke-5. Dengan keputusan tersebut ia sekaligus telah  mengundang perasaan tidak puas hati sesetengah pihak terutamanya peminat mereka. Selepas keputusan penyingkiran itu diumukan, ada peminat Maharaja Lawak Mega  (MLM 2013) bertindak memberi komen terhadap laman Facebook rasmi Afdlin Shauki (Boboi) secara terbuka dengan soalan seperti di bawah:
“kenapa masuk maharaja lawak kalau tidak mahu melawak? kenapa sengaja mengecewakan peminat?”

Komen itu telah membuatkan Afdlin Shauki tampil untuk membetulkan dan menjelaskan keadaan yang sebenarnya…

Menurut Afdlin di dalam Laman Facebook nya mengatakan, Boboi sendiri tidak setuju dengan penyingkiran kumpulan Zero, Tetapi apakan daya, masih ada peminat Boboi yang mahukan kumpulan Boboi kekal di MLM 2013. Selagi ada sokongan dari para peminat, selagi itulah Boboi akan beraksi di pentas MLM 2013.

Di bawah kami paparkan beberapa printscreen penjelasan Afdlin terhadap peminatnya itu;

1


1


1

Pada pandangan kami, barangkali di sesetengah mata dan minda penonton MLM 2013 lawak yang dibawakan oleh kumpulan Boboi sudah tidak sesuai atau hanya mengekalkan cara lawak yang sama pada setiap musim, apabila kita menonton lawak yang dipamerkan oleh kumpulan ini, mereka seringkali membawa watak kebudak-budakkan, ya memang benar bukan senang hendak menghasilkan sesuatu lawak semata-mata untuk menghiburkan penonton dan peminat, tetapi dalam masa yang sama mungkin masalah peribadi, komitmen terhadap keluarga atau tekanan dari persekitaran yang menyebabkan kumpulan ini kurang beraksi atau kurang lawak seperti sebelum ini.

1

Kami di HarianBlogger.Com mengucapkan semoga perjalanan karier abang Afdlin dan Abang Harun akan bertambah cerah hendaknya, anggaplah mungkin tiada rezeki anda di MLM2013, tetapi masih banyak lagi job dan tanggungjawab sebagai anak seni yang akan anda galas selepas ini.. Salute kepada 2 orang Otai pelawak Malaysia ini!
Di bawah kami kongsikan kepada anda gambar album dari 2 orang pelawak ini yang diambil dari facebook rasmi Afdlin Shauki, sungguh Legnda dan RARE! Zaman ketika mereka mula membina kerjaya sebagai anak seni dan penghibur di negara ini..

1
Kumpulan Boboi dulu-dulu..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts