[GEMPAR] Benarkah ini posting penumpang MH370 minta tolong dari DIEGO GARCIA..!!??

Misteri Pesan Philip Wood Penumpang MH370 Posting Minta Tolong Dari Diego Garcia





Spoiler for postingan philip wood



Philip Wood Salah Salah Satu Penumpang MH370 Posting Minta Tolong di forum 4plebs.org

I have been held hostage by unknown military personal after my flight was hijacked (blindfolded). I work for IBM and I have managed to hide my cellphone in my ass during the hijack. I have been separated from the rest of the passengers and I am in a cell. My name is Philip Wood. I think I have been drugged as well and cannot think clearly.

Link forum: http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944

Profil Philip Wood: http://www.nydailynews.com/news/worl...icle-1.1723968

Di forum tersebut Philip sempat mengupload gambar hitam sebagai Picture Profilenya : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg

Spoiler for data profile picture:



Dan dengan menggunakan software online Jeffrey's Exif Viewer untuk menganalisa data exif dari gambar hitam tersebut, maka data lengkap akan terlihat :
http://regex.info/exif.cgi?dummy=on&...5192158752.jpg

Camera: Apple iPhone 5
Date: March 18, 2014 8:49:41PM
Location: Latitude/longitude: 7° 18' 58.3" South, 72° 25' 35.6" East
( -7.316197, 72.426544 )

Spoiler for Hangar Diego Garcia:





Sesuai dengan rentetan saksi mata yang melihat MH270
Spoiler for saksi mata:



Di akhir postingan forum tersebut ada hal menarik :
"OP photo is interesting because it's not actually just a pure black picture, you can see noise if you zoom in. He is in a dark room. "
Saya jadi iseng2 kutak katik "gambar hitam" tersebut dengan photoshop memang benar ada samar-samar bayangan, tapi belum jelas benar, sedang saya analisa lebih lanjut.


Sampai saat ini saya tetap optimis penumpangnya selamat semua & dilepaskan oleh para pembajak


Quote:Original Posted By kimbo555
terjemahan postingan philip wood :


postingan : http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944
(tanggal : Wed Mar 19 2014 08:22:38)

photo profile (avatar) : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg



(tanggal dibuatnya photo profile : 18 Maret 2014)



kamera yg digunakan :



GPS :













DAFTAR MANIFEST MH-370 :

http://www.malaysiaairlines.com/cont...20Manifest.pdf



NOTE : PHOTO PROFILE MASIH ORIGINAL KELIATANNYA


low batt mungkin gan, batrenya gak ngangkat kalo buat flash..

GPS di hp udah kebaca tuh..

yg jd pertanyaan tinggal kenapa gak sms, padahal utk internetan bisa.

ya kalo gak ada sinyal selular disana, ngapain mesti bikin pangkalan udara disana ???

ente tau, christmast island, kepulauan fiji ???
di google maps hampir gak keliatan.
tp fasilitas disana kalo ama kampung lu sih kayanya jauh banget..


[KLIK SINI]

54 comments:

Anonymous said...

betul kah ini?

Miqdad Al Aswad said...

wah.. spekulasi baru..

LanGSewaH KedaH said...

Ptg ni saya naik sampan pi chek tengok, kalu ada satgi... Saya akan buat sidang media kat goopayang town.

Anonymous said...

Ntah2 betul. Org tu dok minta tulung. Kita dok gelak2 lg. Spekulasi la. Apa la.

Anonymous said...

berdasarkan website dan properties image y beritahu gps mmg benar lokasi diego garcia.. hrp dorg msih idup lg masa skrg.. ya Allah, bantu kami..

pakalolo said...

Klu dioffshore ditgh lautan mmg xda line cellphone...tp internet Ada...

dr_bun said...

Allahuakhbar... Bersediakah kita semua utk WW3....?

Anonymous said...

Bateri iphone boleh bertahan sampai 10 hari ke?

Ridwan Zahari said...

Lau di takdirkan terhempas tu kuasa tuhan n takdir tuhan yg tentukan...tpi lau takdir yg diciptakan oleh manusia ni susah lah...bkn setakat mereka yg mati terhempas namun andaikn propangada antara negara...beperang...blom best lah ckp..lau dah bperang tak smpat nk update dah...

zolphatlee said...

Kenapa kerajaan xnak antar pasukan pergi chek kat sana,,aku rasa mmg kerajaan dah tau,,cume terpaksa diam,,kalo xnak kena perang

zolphatlee said...

Aku mengharap pasukan keselamatan negara pergi j buat lawatan kat sana,,n cek,,baru lah rakyat x buat andaian lg,,,tp kerajaan kite penakut,,,tau la tmpt tu amarica punya

Anonymous said...

In my opinion, ni hoax. 1st, klu die blh hack the line, npe die x contact any relative or authority figure? And, pakai iphone 5 battery x thn lama. Apa2 pun wallahualam.. allah lebib mengetahui.

Anonymous said...

Nape x on flash je? Br leg pecaye tgk gmbr.

Anonymous said...

nak battery tahan, kena offkan la bro. bila nak pakai baru on. biasanya kalau naik flight memang semua orang akan matikan handphone. dilarang guna handphone semasa terbang. logik mudah je ni.

Anonymous said...

Panjang sangat karangan dia ni. Time kecemasan. Kalau aku memang takde masa nak cerita pasal ass tu.. tak macam has been drugged as well dah... . Letak nama, help, flight hijacked.. pun dah cukup la org boleh faham.. (pendapat )

Anonymous said...

sALAM aDMIN.....Adakah ko pasti dengan benda ni?klu x pasti jangan gatal nak post...cerita panas kepala hotak lu...ko setakat jadi keyboard warrior tak payah la...jangan la racun orang lain yang tgk blog ko ni...org mcm ko la yg selalu buat spekulasi bangang mcm ni..x de otak punya admin..kononnya update sgt la blog ko...

Patah Rusok said...

bacalah date dia amik gambar tu 18march..adoilah

Yanie said...

Anything info sepatutnya kerajaan yang kena confirmkan.. Tapi kalau kerajaan anggap semua mainan susahlah..

Anonymous said...

Date boleh edit guna photoshop...

Mohd Kamal Mohd Rathi said...

Apa pihak berkuasa kena siasat dulu..Tapi kalau pihak berkuasa tahu cerita sebenar tapi cuba nak cover up maka tidak hairan rakyat negara China bertindak balas..

Arif Ramlan said...

Kena tanya la saper 1st hand dpt info ni.. submit je kt authority... tulis dlm blog je wat per...

Anonymous said...

Amek gamba pakai iphone5 takde lampu. Taip msg panjang2 tu takde lampu jugak ek.. hebat...

eja D said...

Semoga Allah membongkar kebenaran akan tragedi MH370 ini... amin ya Rabb

Anonymous said...

idea yg langsung tk boleh diterima pakai..serupa mcm tok bomoh juga..puihhh

Anonymous said...

Dri awl lgi dh rs mcm flite tu landing kt diego garcia....

afifi.ahmad said...

even if its just a speculation.to me this is quite convincing. any convincing news should be analyse thoroughly. i think admin of this blog is an indonesian. goverment should find this guy and interrogate him to see if he s lying or not. if its true. even if malaysia afraid to take action because of diplomatic issues. just send a unit there discreetly to check things out. american had been doing this method for a long time.

firdaus ismail said...

Jelas...konspirasi us...

zeint fitz said...

Semoga selamat org2 dlm mh370..

Anonymous said...

Konspirasi antara US dan China.. Malaysia jdi mangsa tengah2.. Pray for MH370

Anonymous said...

apa susah sgt ni? tuan punya blog pun sangap nk mjahanam.. kalu iye btul nape nk dlm blog aje.. tampil ke depan gan bukti yg ko ada.. tak gitu?

Anonymous said...

Pada pendapat saya cerita ini tak betul, orang yg hijacked pesawat ini bukan calang calang orang. Dia mesti buat pemeriksaan rapi kepada semua penumpang, supaya mereka tidak boleh membuat panggilan atau sms kepada sesiapa pun. Kalau pesawat begitu besar dia boleh hijacked tak kan lah badan orang dia tak boleh periksa. Dan lg orang ni cakap dia dipisahkan dengan penumpang Lain, sama sekali tak mungkin. Pihak MAS boleh lihat nama senarai penumpang, adakah dia ini termasuk salah satu penumpang MH370? Allahualam.

Anonymous said...

Cerita mengarut mana ada lubang jubur buleh masuk hand phone size sekarang ni.cuba kau masuk kan note3 kau dalam jubur kau sekarang.mat saleh takan pakai 3310 der.

Anonymous said...

Tipu je ni..diversion yg dibuat utk mengapi-apikan rakyat malaysia kpd US...tindak balas kpd US secara trg2 dan xtreme akn jd lesen bsar kpd US utk melebarkan kempen yg kononnya anti keganasan ke malaysia plak...modusnya US ni kt mana2pun ttplah menangguk di air yg keruh..mmg si bacul uncle sam ni..

Anonymous said...

Yang Bangang nya... masuk forum sempat, sms kawan ke family tak sempat pulak, wassap ke apa ke.. Semua ni karut.

Amelia Rodzman said...

Iphone5 sorok Kat dalam punggung...sakit woo...may kengkang..sembelit pun kite sampai jln senget benget...

Anonymous said...

mmg susah nk caye post nie..tp kalo bab masuk kan hp kat punggung 2 prkara biase utk dibuat oleh pnjanyah.. sdgkan dlm pnjara pown, stiap penjnyah kene cangkung dulu tuk kluarkan ape yg d dlm punggung.. last choice bg ubat skit prut tuk keluarkan snjata or dadah jika didapati terdapat dlm pnggung 2..

Anonymous said...

Salah satu lakonan dari USA lagi..~

Anonymous said...

Ada tak sesape yg disini ada mengkaji fitnah akhir zaman ?
perancangan dajjal ?
Tanda tanda kedatangan Dajjal
freemasonry,?
Agenda iluminati ?
Iluminati card game ?
Zionist ?
???????
Kaji lah...

Anonymous said...

Boleh muat ke iphone dalam funggo?

Anonymous said...

Cobal masukkan iphone tu...kalau boleh saya bayar bill awak 1tahun...ade beran?..kalau tak leh...

Anonymous said...

korang save pic gelap tu...pastu korang check detail picture tu... tgk location pic tu dia ambil

maria arshad said...

iphone boleh sumbat dalam bontot???
nanti maria try..

Anonymous said...

kerajaan dah anta beberapa anggota comandar2 elit kita utk mninjau..tp misi rahsia..tiada siapa tahu..tunggu jew lah

Anonymous said...

Ko jgn jd bangang. Ko dgn dia x sama. Dia buat apa yg dia rasa perlu berdasarkan apa yg dia fikir dlm situasi yg dia sedang alami. Ko x berada di tmpt dia so ko jgn nk pertikaikan apa yg dia buat..

wantia said...

Btul tu cm de kne mngena kn....saye pnh bc bk ttg iluminiti...freemanson...menakutkn...dorg le dajjal sbnr...

Mohamad Hamizi Hamzah said...

Tipu je tu....mcm mane hp tu nak dpt kat kordinat tu kalau dh dikurung dlm sel yg takde tingkap sedangkan kami yg keje capture kordinat pakai alat beratus ribu pon lalu bawah pokok tak dpt signal....

Anonymous said...

We all have no idea whats really happened to mh370 theres a lot of news or something about these..all we can do is wait for the right answer. We should be wise and dont judges too fast on something like these. If it is true theres somethin wrong out there..and if it not true please just stop doing it. God bless mh370..

wanxls scandals said...

Macam sial lah.... semua ni fitnah dajjai...

Anonymous said...

Amboi.....kerajaan bukan takut tp kerajaan tahu if they make an outrageous action kita atau penumpang yg akan terima implikasi.....

Anonymous said...

ALL KOLOT.TIBA2 ADA PULA TEORI MENYALAHKN US.CHINA.KESIAN U ALL.KATAK BWH TMPURUNG.goddammed KOLOTEST.

Anonymous said...

Poyo

Diman Naimi said...

Krjaan bkan tkut, diorang ad misi rhsia. Xkn smua nk gtaw.. klau lu sanggup k bgtaw puki bini lu atau kote laki cacat??!! Itu smua rhsia

Anonymous said...

bodo blake

Anonymous said...

Allah can't do shit! He is busy raping women. Aiming for islamization... To the whole world. Also busy with killing people by cutting the head off just because they dont believe in islam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts