Pakatan Kuasa Besar Dunia ada Kaitan Dengan Tragedi MH370?

Bismillahir Rahmanir Raheem.

Sekitar tahun 2013, saya menulis mengenai satu timeline. Saya menyusunnya kepada 3 bahagian perkara yang mungkin akan berlaku ke atas negara ini. Pertama….

Pertama, usaha perubahan rejim akan dijalankan. Jika gagal, perkara kedua akan dilaksanakan.
Perkara Kedua, sebaik usaha perubahan rejim untuk mengangkat boneka dinilaikan sebagai gagal untuk dijalankan, satu bentuk false flag akan dijalankan. Jika ini turut gagal untuk memaksa dasar pro Amerika di dalam negara, maka pilihan ketiga akan dijalankan dirantau ini.
Ketiga, meletuskan perang setelah kekuatan China dinilaikan berjaya diruntuhkan sedikit-demi sedikit melalui Modus Operandi yang sama dengan cara yang digunakan untuk meruntuhkan Kesatuan Soviet satu ketika dahulu.
Sentiasa saya tegaskan berkali-kali bahawa kehilangan MH370 tidak dapat dipisahkan daripada penguasaan Selat Melaka, kedudukan Malaysia sebagai Ring of Pearls China, serta perkembangan yang sedang berlaku di Ukraine.
Apa Hubungkaitnya Dengan Krisis Russia-Ukraine-US?
Pada Mei 2013, satu kertas kerja telah dibentangkan di Sidang Kemuncak BRICS, di Durban. Kertas kerja yang membentangkan agenda Russia untuk memperkukuhkan kesepakatan ekonomi negara-negara BRICS (Brazil, Russia, India, China dan Afrika Selatan) bagi menangani asakan ekonomi Amerika dan Euro.
Sergei Glaziev, pakar ekonomi dunia
Antara Perkara Berani Yang Dibentangkan Ialah :
Pemansuhan penggunaan Dollar sebagai matawang dagangan untuk urusniaga minyak antara negara BRICS + Iran + Venezuela.
Memperkenalkan satu matawang yang akan digunakan secara bersama dalam urusan urusniaga minyak.
Memperkenalkan serta mempromosikan kedua dasar di atas untuk digunakan secara meluas di dunia.
Sergei Glaziev, pakar ekonomi dunia berada dibelakang penubuhan Eurasian Union, telah mengajak Russia melakukan satu anjakan kepada perubahan sistem ekonomi baru yang lebih kukuh, stabil dan kuat. Glaziev menempelak sistem ekonomi yang diamalkan oleh Amerika dan sahabat mereka di Eropah yang menggunakan sistem riba secara melampau untuk menampung piramid-piramid hutang dan dalam masa yang sama menjajah dunia melalui hutang-hutang yang diberikan.
Sergei Glaziev : Sistem Hutang + Riba Tidak Masuk Akal
Sergei Glaziev menyatakan, sistem hutang dengan riba yang tidak masuk akal ini, memenjarakan setiap pihak yang berhutang di dalam satu putaran hutang yang tidak akan habis. Ianya melumpuhkan keupayaan kewangan pihak yang berhutang sehingga akhirnya asset-aset milikan mereka dirampas.
Beginilah cara sistem ekonomi barat menjajah dunia tanpa perlu mereka mempunyai wang dan keupayaan kewangan untuk mendapatkan sebarang pemilikan. Dengan mempunyai pihak yang berhutang dengan mereka, mereka menjual hutang tersebut sebagai satu lagi bentuk hutang dan menggandakannya dengan sistem yang tidak bersandarkan sesuatu yang realiti.
Semua ini perlu dihentikan menurut Sergei Glaziev. Lalu Sergei Glaziev mencadangkan agar Russia mengetuai dunia untuk melakukan satu perubahan drastik. Cadangan drastik ini termasuklah membuang amalan menggunakan Dollar Amerika di dalam urusniaga minyakantara negara-negara bersekutu dengan mereka.
Sergei Glaziev yang menjadi penasihat ekonomi kepada sebuah kuasa besar dunia. Sebuah negara yang dikatakan oleh jurucakap media mereka sebagai berkemampuan untuk menukarkan Amerika Syarikat dari sebuah negara kepada lebuan radioaktif yang beterbangan di udara. Russia sebuah negara dengan keupayaan nuklear yang hebat dan kemampuan keupayaan perang yang digeruni.
Apabila Sergei Glaziev mengutarakan idea tersebut, dia menyatakan bahawa ini merupakan jalan perubahan ekonomi yang bakal mengundang risiko retaliasi termasuk sehingga mencetus sebuah perang yang besar.
Russia tidak akan bertindak sedemikian jika Washington tahu berpegang kepada janjinya 30 tahun dahulu kepada Gorbachev. 30 tahun dahulu, Washington telah berjanji untuk tidak mengganggu blok negara Eropah Timur supaya menjadi sebahagian daripada negara NATO. Tetapi, sepertimana Uncle Sam yang biasa, satu persatu negara Eropah Timur ditarik masuk ke dalam NATO. Malah tentera-tentera NATO sudah pun mula ditempatkan pada sebahagian Ukraine ketika krisis ekonomi Ukraine mula memuncak.
Washington Risau Kebangkitan Rusia?
Washington menyedari Russia sedang cuba mengumpulkan kekuatan lamanya kembali. Jika dahulu, melalui Warsaw Pact, Russia diperkukuhkan sehingga menjadi satu blok ekonomi yang memberi saingan kepada Amerika dan Eropah. Lalu, satu persatu tiang sokongan Russia di dalam Warsaw Pact ini diruntuhkan sehingga kejatuhah Kesatuan Soviet berlaku pada 1991. Melalui dasar Perestroika dan Glasnost, Gorbachev merosakkan kekuatan Kesatuan Soviet dengan anai-anai yang kemudiannya menamatkan era Perang Dingin antara Amerika dan Russia.
Lewat beberapa tahun ini, Washington melihat Russia sedang mengumpulkan kekuatannya kembali. Eric Margiolis, melalui kolumnya yang disindiketkan kepada akhbar the Sunmenyatakan bahawa Russia sedang menjalankan Ancshluss (penggabungan) secara senyap. Pungutan suara yang memasukan Crimea ke dalam Russia menunjukkan bahawa Ancshluss itu benar-benar kini sedang berlaku tanpa diselindungkan. Bermula 2013, Russia cuba memperkukuhkan ekonomi negaranya dan membersihkan pemimpin politik serta golongan oligarki daripada golongan yang senang diugut oleh negara barat.
Vladimir Putin telah memperkenalkan dasar anti-dana pesisir (Anti-offshore) bagi membersihkan negaranya daripada kelompangan yang boleh menyebabkan golongan politikus dan oligarki menjadi mangsa ugutan barat. Dalam masa yang sama dasar anti-offshore tersebut akan mengembalikan sebahagian besar dana milik orang Russia di luar pesisir kembali untuk mengukuhkan ekonomi Russia. Pada mula dasar ini diperkenalkan, golongan mewah, politikus dan oligarki Russia dipujuk untuk membawa masuk dana kembali secara sukarela. Tetapi, ramai yang tidak mengendahkannya sehinggalah berlaku krisis ekonomi di Greek dan Cyprus.
Keruntuhan Ekonomi Cyprus menjadi titik tolak kepada kejayaan Putin untuk menggalakkan dasar Anti-pesisir untuk ditegakkan di dalam negara.Cyprus merupakan antara negara luar pesisir di mana ramai golongan kaya Russia menyimpan kekayaan mereka. Apabila berlaku masalah ekonomi sehingga memaksa kerajaan Cyprus mengambil harta-harta yang disimpan untuk menghidupkan ekonomi mereka kembali, kerajaan Russia berlepas diri daripada membantu golongan rakyatnya yang menyimpan kekayaan di luar Russia.
Dari cara pujukan, ia kemudiannya dijadikan undang-undang dengan mengharamkan mana-mana golongan politik dan oligarki untuk mempunyai apa-apa kepentingan perniagaan serta simpanan dana di luar pesisir. Kembalinya dana-dana milik Russia dari luar, maka ekonomi Russia mula dipekukuhkan.
Vladimir Putin mempunyai sokongan yang kuat dan kukuh di Russia biarpun Washington cuba memasang kolum kelima dan membiayai puak-puak penentang untuk menggugatkan pemerintahannya. Dasar Anschluss menyebabkan Washington tidak senang duduk. Apabila mereka mengganggu kecenderungan sokongan politik di Ukraine, Russia sudah mentafsirkan tindakan Uncle Sam tersebut sudah melampaui batas yang sepatutnya dihormati sejak 30 tahun dahulu.
Tiada guna untuk berdialog dengan Amerika. Vladimir Putin mengarahkan tentera Russia untuk segera masuk ke dalam Crimea untuk menunjukkan tahap seriusnya Russia dalam mempertahankan rakan-rakan sekutunya daripada jatuh ke dalam perangkap Washington dan Nato. Vladimir Putin menendang maruah Amerika dengan penuh bergaya.
Tetapi Washington, salah sebuah negara Yakjuj dan Makjuj, masih bijak memanipulasi keadaan. Perhatikan kini mereka sedang berusaha memencilkan sokongan ke atas Russia dengan cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’. Mereka kini sedang cuba memencilkan China daripada menyokong Russia di dalam isu di Crimea. Orang Islam dengan matahati yang terang akan segera sedar permainan mereka di sini. Walaupun Amerika cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’, kita melihat cara mereka mendekati China ialah dengan menggunakan prinsip dalam pepatah Klingon sepertimana yang pernah digunakan di dalam filem Star Trek, ‘Enemy of my enemy is the enemy I killed last’.
Bagaimana mereka melakukannya? Masih ingat dengan peristiwa pembunuhan beramai-ramai di stesen keretapi di China dua minggu lepas? Puak pemisah Uighur telah dituduh sebagai bertanggungjawab dalam peristiwa tersebut. Seluruh negara China sekarang ini berada di dalam satu bentuk sentimen membenci orang Islam kerana ‘perbuatan etnik Uighur di stesen keretapi tersebut’.
Tahukah sahabat-sahabat, bahawa apa yang berlaku di stesen keretapi tersebut adalah satu skrip berulang dengan tempoh masa yang hampir sama sepertimana yang Amerika pernah gunakan satu ketika dahulu sebelum menjajah Afghanistan? Mari kita lihat persamaannya.
Modus Operandi Amerika Porak Perandakan Dunia?
Dua minggu sebelum Amerika melancarkan perang ke atas Afghanistan, mereka telah mengirimkan dua orang wartawan yang dikatakan mewakili National Geographic untuk membunuh Ahmad Shah Masood. Ahmad Shah Masood ialah pemimpin golongan mujahidin Pakatan Utara yang digelarkan sebagai Singa Panjsher. Allahyarham tidak pernah mengizinkan mana-mana wartawan menemubual dirinya kecuali oleh dua wartawan tersebut. Apabila sesi temuduga tersebut dijalankan, sebutir bom yang diletakkan di dalam kamera salah seorang wartawan tersebut telah diletupkan.
Pakatan Utara sebelum daripada itu telah mencapai satu perjanjian damai dengan puak Taliban supaya pihak mereka tidak bertembung dan berperang sesama sendiri. Tetapi peristiwa letupan bom ini mengejutkan pihak Pakatan Utara. Amerika segera mencadangkan kepada dunia melalui salakan anjing-anjing di dalam media mereka bahawa Puak Taliban yang membunuh Ahmad Shah Masood. Oleh kerana majoriti daripada penduduk Afghanistan tidak berminat untuk membaca dan meneliti berita, sama seperti kebanyakan rakyat Malaysia, maka fitnah itu kemudiannya dikipaskan dengan deras.
Hasilnya, Pakatan Utara mengangkat senjata kembali dan memulakan perang mereka dengan golongan Taliban. Selang beberapa minggu selepas itu, Amerika melancarkan perang ke atas Afghanistan dengan membantu Pakatan Utara untuk berperang bagi pihak Amerika dengan menundukkan Taliban di beberapa kawasan.
Itulah juga modus operandi yang sedang dijalankan sekarang ini. Setelah mengejutkan negara China dengan berita pembunuhan warga mereka dan menuduh puak pemisah Uighur yang beragama Islam melakukannya, maka mereka telah menyediakan rakyat China dengan satu bentuk sentimen membenci kepada orang Islam. Apa yang mereka perlukan sesudah itu ialah satu lagi bentuk percikan api yang menyebabkan China mengambil sikap anti Islam yang Amerika harap-harapkan. Disinilah sebahagian cerita MH370 bermula.

Khasiat dan Fadhilat Yasin 7 Mubin

SurahYasin

Bacaan Surah Yasin tidak tertakluk pada malam Jumaat sahaja. Bila-bila masa pun boleh dibaca sekiranya inginkan pada pahala dan berkahnya, apatah lagi jika ada sesuatu permasalahan, kesusahan dan musibah yang perlu di atasi segera.

Yasin 7 Mubin

Kali ini kita fokaskan pada bacaan ‘Yasin 7 Mubin’. Dalam Surah Yaasin terdapat tujuhtempat perkataan “mubin” iatu pada ayat;

1)   Ayat 12 = Mubin Pertama
36:12
Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang yang mati, dan Kami tuliskan segala yang mereka telah kerjakan serta segala kesan perkataan dan perbuatan yang mereka tinggalkan. Dan (ingatlah) tiap-tiap sesuatu kami catitkan satu persatu dalam Kitab (ibu Suratan) yang jelas nyata.
.
2)   Ayat 17 = Mubin Kedua
36:17
“Dan tugas Kami hanyalah menyampaikan perintah-perintahNya dengan cara yang jelas nyata”.
.
3)   Ayat 24 = Mubin Ketiga
36:24
“Sesungguhnya aku (kalau melakukan syirik) tentulah aku pada ketika itu berada dalam kesesatan yang nyata.
.
4)   Ayat 47 = Mubin Keempat
36:47
Dan apabila dikatakan kepada mereka:” Dermakanlah sebahagian dari rezeki yang dikurniakan Allah kepada kamu”, berkatalah orang-orang yang kafir itu kepada orang-orang yang beriman (secara mengejek-ejek): ” Patutkah kami memberi makan kepada orang yang jika Allah kehendaki tentulah Ia akan memberinya makan? Kamu ini hanyalah berada dalam kesesatan yang nyata”.
.
5)   Ayat 60 = Mubin Kelima
36:60
“Bukankah Aku telah perintahkan kamu wahai anak-anak Adam, supaya kamu jangan menyembah Syaitan? Sesungguhnya ia musuh yang nyata terhadap kamu!
.
6)   Ayat 69 = Mubin Keenam
36:69
(Nabi Muhammad bukanlah penyair) dan Kami tidak mengajarkan syair kepadanya, dan kepandaian bersyair itu pula tidak sesuai baginya. Yang Kami wahyukan kepadanya itu tidak lain melainkan nasihat pengajaran dan Kitab Suci yang memberi penerangan;
.
7)   Ayat 77 = Mubin Ketujuh
36:77
Tidakkah manusia itu melihat dan mengetahui, bahawa Kami telah menciptakan dia dari (setitis) air benih? Dalam pada itu (setelah Kami sempurnakan kejadiannya dan tenaga kekuatannya) maka dengan tidak semena-mena menjadilah ia seorang pembantah yang terang jelas bantahannya (mengenai kekuasaan Kami menghidupkan semula orang-orang yang mati),
Cara membaca Surah Yassin
Yasin ada beberapa kaedah dan cara pembacaannya, bergantung kepada tujuan khususnya. Ada Yasin Tunggal (biasa), Yasin Wirid (untuk rezeki) dan ada yang membaca Yasin 7 Mubin untuk sesuatu hajat.
Yasin 7 Mubin ini dibaca untuk mendapatkan semula barangan berharga yang telahdicuri atau hilang. Barang dalam hal ini perlulah barang yang berharga seperti anak, kenderaan, barang kemas dan sebagainya. Tidak boleh dibaca bagi barang kurang berharga ataupun barang yang boleh luput seperti buah durian atau yang sejenis dengannya.

Kaedah Membaca Yasin 7 Mubin

Kaedah yang dinyatakan ini adalah satu ikhtiar yang boleh diamalkan bagi bermohon kepada Allah SWT agar barang yang hilang atau dicuri dijumpai semula. Yasin 7 Mubin perlu dibaca dengan kadar yang segera iaitu dalam tempoh 24 jam dari kehilangannya.
A. Langkahnya adalah seperti berikut:-
 1. Lakukan Solat Hajat sekurang-kurangnya 2 rakaat dengan bermohon supaya Allah SWT mengembalikan barang yang hilang atau dicuri.
 2. Boleh juga dibaca Doa Nabi Yunus sebanyak 40 kali secara bersungguh-sungguh di dalam hati memohon keampunan dari Allah Ta’ala, ketika dalam sujud yang terakhir. doa-nabi-yunus“Tidak ada Tuhan selain Dikau. Maha Suci Dikau Ya Allah, sesungguhnya daku adalah termasuk orang-orang yang aniaya.”
 3. Selesai Solat Hajat,mulakan bacaan Surah Yasin mengikut kaedah seperti berikut;
 4. Membaca Surah Yasin, apabila sampai pada setiap perkataan ‘Mubin’, hendaklah wakaf (berhenti) dan berdoalah supaya Allah SWT mengembalikan barang yang hilang, kemudian ulangi semula bacaan Yasin daripada permulaan surah.
B.  Cara-cara untuk membacanya ialah :
 1. Bacaan Yasin dimulakan dengan bacaan Al-Fatihah dan Selawat 11 kali.
 2. Baca Yasin sehingga di Mubin pertama (ayat ke 12) dan berdoa.
 3. Baca semula dari awal sehingga Mubin yang kedua (ayat ke 17) dan berdoa.
 4. Baca semula dari awal sehingga Mubin yang ketiga (ayat ke 24) dan berdoa.
 5. Baca semula dari awal sehingga Mubin yang keempat (ayat ke 47) dan berdoa.
 6. Baca semula dari awal sehingga Mubin yang kelima (ayat ke 60) dan berdoa.
 7. Baca semula dari awal sehingga Mubin yang keenam (ayat ke 69)dan berdoa.
 8. Ulang semula dari awal sehingga Mubin yang ketujuh (ayat ke 77), berdoa .
 9. Lengkapkan bacaan Yasin sehingga habis ke penghujung surah dan disudahi dengan bacaan penutup.
Setelah selesai bermakna anda telah berdoa sebanyak 28 kali.
Untuk mendapatkan kesan yang lebih mujarab, lakukan amalan ini selama tiga malam berturut-turut sebaik sahaja mengetahui kehilangan barang tersebut.

Fadhilat Lain Yasin 7 Mubin
Dari kajian, kaedah di atas juga boleh digunakan untuk:
1. Pendinding dari gangguan jin dan syaitan.
2. Memanggil anak-anak yang lari dari rumah.
3. Melindungi diri dari difitnah atau dizalimi manusia.
4. Dibaca bagi pesakit yang sedang tenat (baca pada air untuk diminum).
Perlu ditegaskan, ini adalah satu kaedah zikir, janganlah meletakkan pergantungan kepada ayat, jaga iktikad anda dan berserahlah hanya kepada Allah SWT semata.
Selamat mencuba… Semoga ini dapat memberikan manfaat untuk kita semua .. Insya-Allah

Sumber: Shafiqolbu

Lagi tentang MH370 - Juga Bacaan Di Luar Kotak..!!!


Lagi maklumat tentang MH 370…

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Apa khabar anda semua? Semoga anda sentiasa dilimpahi rahmat oleh Allah SWT.

1. Sampai hari ini, TV masih berkabung disebabkan kehilangan pesawat MH 370. Bacaan al-Fatihah dibacakan pada slot tertentu untuk semua stesen TV termasuk RTM dan Prima Media. Berkabung untuk kematian pemimpin negara atau kemangkatan Agong pun tidak sehebat penghormatan kepada semua anak kapal dan penumpang MH 370.

2. Baguslah tu tapi berapa orang Islam di dalam pesawat tu? Tentu ada perkara yang membuatkan mereka tu tidak boleh diabaikan oleh kerajaan. Kenapa kawasan pencarian telah berubah? Walaupun nampak beratus-ratus objek yang dicerap dari satelit, objek tersebut masih tidak dapat diambil. Allah masih tidak izinkankan pihak yang mempunyai kepakaran teknolgi tercanggih di dunia ni menemui bukti-bukti itu lagi.

3. Inilah salah satu sebab kenapa waris penumpang tidak dapat menerima kenyataan yang mengatakan MH 370 telah terkubur di Lautan Hindi. Kerajaan melarang semua pihak buat spekulasi atau melakukan perkara yang boleh memburukkan hubungan antara Malaysia dengan negara luar terutamanya Negeri China. MAS meminta pihak rakan kongsinya di China supaya mengambil tanggungjawab bersama untuk menampung kos perbelanjaan yang terpaksa ditanggung oleh MAS.

4. Menurut CNN, jumlah kos untuk misi menyelamat MH 370 itu bukannya sedikit jumlahnya. Berbillion-billion dollar America telah digunakan dan tidak mustahil meningkat kepada trillion dollar Amerika. Kosnya adalah yang paling mahal dalam sejarah penerbangan di dunia moden ini. Sebab itulah banyak negara telah menarik diri daripada terus mengambil bahagian dalam misi tersebut.

5. Ada orang berpendapat, di negara kita ini, kalau pihak pemerintah atau parti pemerintah menafikan sesuatu perkara, itu bermakna memang benar perkara itu berlaku. Satu lagi, jika media yang semuanya dipegang oleh BN, beria-ia melakukan sesuatu tindakan atau mengadakan kempen memburuk-burukkan sesuatu perkara atau sesuatu pihak, maknanya adalah hidden agenda atau ada udang di sebalik mee...lah tu!

6. Bagus juga sekarang ni semua rancangan hiburan dibatalkan. Itulah antara hikmah insiden itu berlaku. Rancangan hiburan dibatalkan kononnya nak menghormati kehilangan MH 370. Kalau ditiadakan rancangan hiburan waktu bulan Ramadhan, alangkah baiknya!

7. Berita terkini, sekarang Malaysia ada ura-ura untuk membina satelit sendiri. Ada bajet lagi ke? Jangan nanti jadi tukun atau muzium seperti yang berlaku kepada dua buah submarine tu sudahlah! Kalau kosnya USD 1 bilion, mesti komisyen yang diterima olehpihak tertentu tu USD 1 billion juga.

8. Tak percaya? Anda sebenarnya sudah ketinggalan zaman kerana maklumat yang anda terima itu hanya dacing yang masih laku untuk menimbang barang-barang pada zaman enam puluhan. Sebab tu baru sekarang baru sekarang kerajaan baru sedar tentang kepentingan satelit untuk negara kita yang bukan digunakan untuk komunikasi sahaj tetapi juga untuk keselamatan negara.

9. Insiden MH 370 ini bukan saja boleh menyebabkan MAS bangkrap, malahan negara kita juga boleh bangkrap. Jadi, kalau anda masih yakin yang kerajaan BN sekarang masih boleh berdiri megah di peringkat antarabangsa, fikir dulu sebelum memberi pendapat anda.

10. PERKASA kata negara dari O.I.C menyepi saja dan tidak mahu membantu Malaysia semasa tragedi ini berlaku. Agak-agaknya mengapa negara-negara tersebut tidak memberi respon yang sepatutnya? Mungkin pemimpin-pemimpin negara-negara itu terkejut  dengan berita tentang penggunaan khidmat bomoh dalam mencari pesawat yang hilang itu oleh kerajaan Malaysia.

Siapa yang mengunggulikan amalan syirik dan kurafat di nagara kita ini sekarang? Kenapa BN boleh menang di Dun Balingian, Sarawak.

11. Ada orang kata, mereka yang menyokong BN sebenarnya ada 3 kategori. Pertama, orang yang kapitalis (orang yang gilakan harta), kedua, orang yang tiada ilmu (seperti katak bawah tempurung) dan ketiganya, orang yang cacat mentalnya.

Walaupun mungkin anda mengutuk saya lagi, tetapi pada pendapat saya, kita tidak boleh menegakkan benang yang basah lagi

selama-lamanya.

Sekian dulu, wassalam.   
 
*Artikel dihantar oleh Sang Pencheritera.
 

Zikir untuk kekuatan umat

IBRAHIM ABDULLAH


PADA 21 Mac lepas di Dataran Masjid Putrajaya diadakan majlis Selawat Perdana Malam Cinta ALLAH dan Rasul yang merupakan perhimpunan agung selawat terbesar pernah dianjurkan di pusat pentadbiran negara.

Majlis bertemakan "Kesatuan, Perpaduan dan Persaudaraan" itu diserikan dengan kehadiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan menteri-menteri Kabinet serta rakyat berbagai golongan.

Alunan qasidah dan selawat yang memuji Rasulullah SAW itu dipimpin tokoh agama Nusantara, Habib Syech Abdul Qodir Asseqaf dan Habib Ali Zaenal Abidin al-Hamid.

Program hampir empat jam itu, para hadirin turut menunaikan solat Maghrib dan Isyak berjemaah, selain disajikan dengan zikir terapi dan bacaan al-Quran berduet oleh peserta Imam Muda Amiril Md Banin serta Pencetus Ummah (PU).

Selepas solat Isyak, kesemua menyertai solat hajat serta bacaan doa bagi memohon agar operasi mencari dan menyelamat pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac dipermudahkan.

Selang beberapa hari, dengan izin ALLAH, iaitu pada 24 Mac, jam 10 malam, Perdana Menteri mengumumkan melalui siaran televisyen berdasarkan maklumat dan kajian oleh pakar, bahawa serpihan MH370 ditemui dan berakhir di selatan Lautan Hindi di Barat Daya Perth, Australia.

Hal ini menunjukkan berkat dan hidayah ALLAH SWT dengan zikrullah tersebut ALLAH Taala menolong dan memberi petunjuk kepada hamba-Nya, kerana zikrullah (mengingati) ALLAH adalah suatu pekerjaan yang besar dan penting dalam kehidupan umat manusia dan kekuatan suatu bangsa.

ALLAH SWT berfirman yang bermaksud: “Dan sebutlah dengan lidah atau dengan hati akan nama Tuhanmu (di dalam dan di luar sembahyang), pada waktu pagi dan petang.” (Surah Al-Insaan : 25).

Firman ALLAH Taala lagi yang bermaksud: “Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu dilalaikan oleh (urusan) harta benda kamu dan anak-pinak kamu daripada mengingati ALLAH (dengan menjalankan perintah-Nya). Dan ingatlah sesiapa yang melakukan demikian, maka mereka itulah orang-orang yang rugi.” (Surah al-Munafiquun : 9).

Firman-Nya yang bermaksud: “(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah.

Ketahuilah dengan zikrullah itu, tenang tenteramlah hati manusia.” (Surah ar-Ra’d : 28).

Dalam hadis disebutkan yang bermaksud: “Perbandingan di antara orang yang mengingati Tuhannya samalah dengan perbandingan di antara seorang yang hidup dengan seorang yang mati.” (Riwayat Bukhari dan Muslim).

Zikrullah atau mengucapkan kata-kata pujian yang mengingati kebesaran ALLAH SWT, adalah amalan istimewa Nabi Muhammad SAW dan para sahabatnya, zikrullah merupakan media yang membuat kehidupan Nabi dan para sahabat benar-benar hidup.

Ibnu Qayyim Rahimahullah menegaskan bahawa zikrullah memiliki 73 manfaat yang antaranya ialah:
1. Mengusir syaitan dan menjadikannya kecewa
2. Membuat ALLAH reda
3. Menghilangkan rasa sedih dan gelisah dari hati manusia
4. Membahagiakan dan melapangkan hati
5. Mengangkat manusia ke maqam ihsan
6. Mendapatkan berkat ALLAH di mana sahaja
7 Berada di bawah naungan ALLAH di hari kiamat
8. Menjadikan hati selalu terjaga
9. Mendatangkan nikmat dan menolak bala
10. Memalingkan seseorang dari membincangkan kebatilan
11. Zikrullah merupakan penyatu hati orang beriman dan pemecah hati musuh ALLAH
12. Mendekatkan kepada akhirat dan menjauhkan dari dunia
13. Menjadikan hati selalu terjaga
14. Zikrullah adalah pohon makrifat dan pola hidup orang soleh
15. Pahala zikrullah sama dengan berinfak dan berjihad di jalan ALLAH
16. Zikrullah adalah pangkal kesyukuran
17 Mendekatkan jiwa seorang hamba kepada ALLAH
18 Melembutkan hati

Sungguh luar biasa manfaatnya. Tetapi orang tidak akan yakin dengan manfaat-manfaat di atas kecuali yang telah berasakan dan menikmatinya. Marilah kita cuba memulainya dan meneruskan majlis zikrullah ini sepanjang zaman sebagai kekuatan bangsa dan umat. Insya-Allah. Wallahu’alam.

Satelit kita dapat kesan apa..?????


Thailand... Sebuah negara huru-hara..GeoPolitik.. Sosio Ekonomi tengah jahanam sekarang.

Hasil lambakkan RM yang terkalung di leher-leher Jinjang, Thailand dapat memiliki satelit sendiri.

Sama seperti China, dengan slumber Siam bagitahu dunia, satelit dorang dapat kesan hampir 300 objek di lautan Hindi.

Politik sosio ekonomi Malaysia dilaporkan berkembang tiap tahun seiring perkembangan rambut 'dia', tapi satelit kita dapat kesan berapa objek?

Satelit Astro boleh tolong tak?

Untung sabut, boleh Astro deal dengan kementerian untuk naikkan bil bulanan!

Cuba pastikan betul-betul, sahkan dengan kerajaan Indonesia betul atau tidak 'miss call' tersebut

MH370: PENJELASAN MENGENAI ISU ‘MISSED CALL’ PENUMPANG INDONESIA

Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Abdul Aziz Kaprawi menafikan menerima laporan daripada keluarga Indonesia yang mendakwa mereka telah menerima beberapa panggilan tidak dijawab (missed call) daripada Firman Candra Siregar yang merupakan salah seorang penumpang penerbangan MH370.

Beliau menjawab laporan portal berita Indonesia dalam talian yang memetik adik mangsa, January Siregar sebagai berkata bahawa beliau mendapat ‘panggilan tidak dijawab’ itu pada 11 dan 13 Mac daripada adiknya melalui Skype di iPad selepas pesawat hilang pada 8 Mac.

MysteryofMH370

Abdul Aziz berkata, kerajaan tidak mendengar mengenai perkara itu daripada pihak berkuasa Indonesia. Beliau juga menggesa orang ramai supaya tidak mempercayai semua yang mereka baca di portal berita kerana maklumat yang disiarkan kadang-kadang tidak disahkan, belum disahkan dan boleh mengelirukan.

“Semua perkembangan terkini dan maklumat mengenai MH370 dihantar kepada ahli-ahli keluarga mangsa dan juga melalui taklimat harian oleh Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan pihak berkuasa berkaitan,” katanya.

Portal dalam talian itu juga melaporkan bahawa January menunggu jawapan daripada kerajaan Malaysia dan MAS mengenai laporan beliau kepada pihak berkuasa mengenai perkara itu.
Sumber: mStar Online

Admin : Cubalah kerajaan Malaysia suruh pihak Indonesia SAHKAH benar atau tidak maklumat tersebut, jangan hanya menunggu untuk mendengar apa pihak berkuasa sana hendak katakan, last jadi macam Thailand seminggu lebih baru nak beritahu kata MH370 buat pusingan balik.

Datuk Seri Hishammuddin Tun Husein Onn ke Hawaii Amerika malam ini..!!


MH370 PRESS BRIEFING BY HISHAMMUDDIN HUSSEIN,

MINISTER OF DEFENCE AND ACTING MINISTER OF TRANSPORT

31 MARCH 2014, 5:30PM

Introductory statement

Before I begin today’s briefing, I would like to reiterate what Australian Prime Minister Tony Abbot said this morning.

The international co-operation underway in the search for MH370 is nothing short of tremendous.

The militaries of Malaysia, Australia, the United States, New Zealand, China, Japan and Korea are all working to find the missing plane.

I should also like to point out that Indonesia has given clearance for 94 sorties - by aircraft from nine different countries - to fly in their airspace, as part of this search.
As Prime Minister Abbot said, it is heartening to see so many different countries working together for a humanitarian cause; to resolve this extraordinary mystery; and to bring closure for the families of those on board.

Prime Minister’s trip to Perth

This morning, the Prime Minister spoke with Australian Prime Minister Tony Abbot. Prime Minister Abbot gave a full update on the status of the search operations, headed out of Perth.

Our Prime Minister has decided to travel to Perth on Wednesday for a working visit to Pearce Air force base, to see the operations first hand and also to thank the personnel involved in the multinational search effort, including the Malaysian personnel.

Operational update

This afternoon, the Australian High Commissioner to Malaysia briefed me on the creation of a new, Joint Agency Co-ordination Centre (JACC), which will be based out of Pearce Air force base in Perth.

The JACC will be headed by Air Chief Marshal (ret.) Angus Houston, the former Chief of the Defense Force Australia.
The JACC will co-ordinate operations between all Australian government agencies and international search teams.

As per the information that we have received from the Australian authorities, the area of search today is 254,000 square kilometres.

Today, nine military aircraft and one civilian aircraft travelled to the search area. These planes were:

• two Malaysian C-130.
• one Chinese Ilyushin IL-76.
• one Japanese Coast Guard G5.
• one Australian P3 Orion.
• one New Zealand P3 Orion.
• one New Zealand civilian aircraft.
• one American P8 Poseidon.
• one Japanese P3 Orion.
• one Korean P3 Orion.

Today eleven ships were also deployed to the search area:

• Eight Chinese ships:
- the Xue Long,
- the Kunlunshan,
- the Haikou,
- the Qiandaohu Jian,
- the Jing Gang Shan,
- the Haixun,
- the Dong Hai Jian,
- and the Nan Hai Jian.
• Three Australian ships:
- the HMAS Success,
- the HMAS Toowoomba
- and MV Barkley Pearl, which is currently transiting in the search area.

The Malaysian ship, the KD Lekiu, is expected to arrive in the search area on 3 April.

The ADV Ocean Shield - fitted with the towed pinger locator and a Bluefin 21 autonomous underwater vehicle - is due to arrive in the search area on 3 April.

In terms of the sightings of potential objects:

On Saturday, five objects were retrieved by HMAS Success and the Haixun. However, it was found that none of these objects were related to MH370.

On Sunday, an Australian P3 Orion made visual sightings of seven potential objects. A Korean P3 Orion also made visuals of three potential objects.

The Chinese ship, the Haixun, was tasked on Monday to retrieve these potential objects.

3. ASEAN Defence Ministers’ meeting

In my capacity as Malaysian Defence Minister, I will leave tonight for the United States Pacific Command in Hawaii.
I will attend the ASEAN Defence Ministers’ meeting, which will be held from 1st to the 3rd of April.

The meeting is being convened by US Defense Secretary Chuck Hagel.

On behalf of the Malaysian Government, I will share with my ASEAN counterparts, and the Government of the United States, the latest developments regarding the search for MH370.

I will convey to our ASEAN neighbours and the United States, Malaysia’s utmost appreciation for their invaluable help in the multi-national search effort.

I will also use this opportunity to discuss the possibility of deploying more specific military assets, in the event that we need to embark on a more complex phase of the operation. I shall be discussing with the United States, and our other friends and allies, how best we can acquire the assets needed for possible deep sea search and recovery.

Meeting with the Indonesian Special Envoy

Today, I held a meeting with the Indonesian Special Envoy and Special Advisor to the Foreign Minister, Madam Wiwiek Setyawati Firman, and her delegation. The delegation included H.E. Mr. Herman Prayitno, the Ambassador of Indonesia to Malaysia.

The Special Envoy expressed her heartfelt gratitude to the Government of Malaysia and the multinational team conducting the search operation.

The Special Envoy also stated that Indonesia fully understands the complexity and the magnitude of the challenge ahead, and reaffirms its unshakeable support for Malaysia.

Next of Kin

Yesterday a group of families, whose loved ones were on board MH370, arrived in Kuala Lumpur from Beijing.
The Government is due to hold a high-level briefing soon for these families, to update them on the latest developments regarding the search for MH370.

The briefing will include international experts who were not available during the briefings in Beijing, including experts from China. It will also be broadcasted live to other families in Beijing.

The search for MH370 continues to be a large, complex, multinational effort involving many countries and international agencies.

Much of the research that has been used to track MH370 has been provided to the Malaysian investigators by our international partners.

This research is extremely complicated, involving teams of highly specialised experts, many of whom are based in different countries around the world.

The briefing will provide an opportunity for the families to hear directly from some of these experts. The experts will be able to explain the research, the data and the methodology that has informed the search operation.

Concluding remarks

We understand that it has been a difficult time for all the families. And we appreciate that many families want to see physical evidence before they will accept that MH370 ended in the southern Indian Ocean.

We find ourselves in a difficult position. I repeat: the question that the families principally want answered, is the question we simply do not have the answer to - namely, where their loved ones are, and where is MH370.

On Saturday I met with the Malaysian and Chinese families based in Kuala Lumpur. It was the most difficult meeting I’ve ever attended.

The families are heartbroken. For many, the strain of the past few weeks has been unbearable. But the one message they delivered to me again and again is not to give up hope.
And I promised the families that Malaysia, working with our international partners, will not give up hope. We will continue with all our efforts to find MH370.

This is a promise that Malaysia intends to keep. We will continue searching, and we will keep investigating, and we will never give up until we find out what happened to MH370.

-ENDS-

Pesawat kargo Tentera Udara India kemalangan, membunuh semua 5 anak kapal


An Indian Air Force cargo plane crashed on Friday, killing its crew of five, in the latest of a string of accidents to spotlight poor safety standards across the country’s armed services.

Last month, India’s navy chief resigned, taking moral responsibility for a series of accidents, on the same day that two officers were killed by smoke in a submarine.

In Friday’s crash, a US-made C-130J Hercules aircraft came down in a desolate area of the central state of Madhya Pradesh while on a routine training mission.

All five crew members on board were killed, Air Force spokesman Capt Gerard Galway said. The Defence Ministry said it had ordered an investigation into the cause of the accident.

The aircraft, made by Lockheed Martin Corp, was one of six bought for the air force at a cost of US$962 million (RM3.1 billion) in 2011.

It crashed to the west of the city of Gwalior after taking off from Agra, home of the famed Taj Mahal monument.

It was the first crash of a Hercules aircraft of the Indian Air Force, which has been plagued for years by the crashes of its Russian-made MiG-21 fighters.

More than half the MiG fleet of 872 aircraft has been lost to crashes that killed 171 pilots, Defence Minister A.K. Antony told Parliament in 2012.

MH370: Misteri, konspirasi, satu suara dan doa...

oleh Zaini Hassan

PESAWAT Malaysia Airlines (MAS) tidak akan hilang begitu sahaja. Semuanya ada sebab-musabab. Saya doakan semasa tulisan ini dalam proses percetakan atau semasa ia sedang dibaca, MH370 akan ditemui.

Mustahil ia boleh hilang begitu sahaja. Kecualilah jika ada satu `konspirasi maha besar’ melibatkan unsur-unsur duniawi atau alam ghaib, insya-Allah pesawat itu akan ditemui.

Bercakap mengenai konspirasi alam duniawi, ada bermacam-macam teori telah timbul. Yang menakjubkan ia ditulis dengan begitu terperinci, logik dan teliti sekali. Jika diikut akal ada logiknya. Misalnya melalui tulisan yang sedang berlegar sekarang oleh `al-faedah’ berhubung soal `red flag atau false flag’.

Saya tidak mahu mengulas mengenai tulisan itu, tetapi cukup kagum juga dengan usaha yang diambil oleh penulis itu untuk menulisnya dengan begitu detail sekali. Sehingga saat ini saya masih cuba menyelami teorinya dan cuba membaca fikirannya.

Saya juga tertarik untuk memikirkan mengenai teori peralatan simulasi yang dimiliki oleh juruterbang itu dan haluan politiknya. Bagi saya tidak adil untuk mengaitkan semua itu dengan juruterbang berkenaan - waima ia logika sekalipun.

Jika dikaji dari segi usaha mencari dan menyelamat, sudah tentu Jabatan Penerbangan Awam (DCA) yang mengetuai operasi itu akan menolak mentah-mentah semua teori itu.

Tetapi dalam dunia alam maya ini pelbagai teori boleh dilahirkan oleh sesiapa pun di luar sana. Ia lebih membabitkan naluri manusia dan itu adalah normal.

Jika semasa tragedi pesawat terhempas di Pasir Gudang pada 1977 dulu, pelbagai spekulasi berkisar kepada cakap mulut dan akhbar sahaja, dunia digital sekarang telah mengubah sama sekali landskap komunikasi.

Maka itu, terpulanglah kepada kita di alaf baru ini untuk menilai dan memperhalusi maklumat-maklumat sedemikian.

Anggaplah ia sebagai "masuk ke kiri keluar telinga kanan" atau ia akan tertanam di fikiran kita? Atau adakah kita akan terpengaruh dengan pendapat-pendapat itu dan kemudian potong dan tampal tulisan-tulisan itu sehingga ia bercambah-cambah di media sosial? Atau, mungkin ia boleh dijadikan satu kajian imperikal saintifik kemudian hari?

Episod MH370 ini sebenarnya ada hikmahnya. Semua rakyat Malaysia kini bersatu - bersatu untuk mencari jalan, idea, mencipta teori, mengesyor cadangan dan sebagainya - membantu secara tidak langsung untuk merungkai misteri ini.

Walaupun ia tidak akan berupaya untuk mempengaruhi operasi DCA dan SAR, namun ia adalah amat positif.

Positif kerana rakyat Malaysia, sejak sekian lama atas kecelaruan politik, sudah bercakap dalam satu bahasa mengenai satu isu, iaitu mengenai nasib MH37 - dan, bukan lagi mengenai verdict Anwar bin Ibrahim dan nasib politiknya, selepas kurang 12 jam kes rayuannya diumumkan mahkamah!

Ingatlah rakyat Malaysia yang dikasihi, percayalah Allah pernah berfirman "mesti ada jalan keluar". Dalam episod pesawat malang MH370 ini, marilah kita terus berdoa dan bersolat hajat. Amin.

HARI ini pukul 2 petang di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC), Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, Tun Dr. Mahathir Mohamad akan hadir dalam satu siri wacana profesional.

Ia akan berkisar mengenai isu negara bangsa - bangsa Melayu, rakyat Malaysia dan tanah air tercinta ini. Dan, akhirnya ke mana kita semua akan menuju?

Sudah tentu juga wacana itu turut berkisar mengenai Dr. Mahathir sendiri yang mentadbir negara ini selama 22 tahun serta soal-soal polisi beliau dan selepas eranya.

Ia akan dipermudah cara oleh dua orang alumni UiTM iaitu Datuk Kamaruddin Meranun (Pengerusi Eksekutif AirAsia) dan saya sendiri.

Wacana yang dianjurkan bersama oleh Persatuan Alumni UiTM Malaysia (PAUiTM) dan Pusat Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni (ICAN) universiti itu akan dihadiri oleh lebih 3,000 hadirin.

Berikut ialah sajak yang akan dideklamasikan oleh bekas Naib Canselor Universiti Malaya, Datuk Prof. Dr. Hashim Yaacob yang juga alumni UiTM, pada majlis itu.

Renungilah bersama-sama sajak ini:

KE MANA KAU MELAYUKU

Melayuku di kala ini

di kampung dan di kota

sedang bersengketa mereka.

Berpecah dua dan tiga

Tidak lagi sekata.

Tidak nampak Melayuku ini

pada bara yang pantas menjadi unggun menunggu membakar mereka!

Mari Melayuku kita ke kota:

Melihat gedung jualan, dan

bangunan menyergam

kita pun berasa megah.

Kita pun menjadi jaguh

pada cakap dan pandang.

Yang menyergam itu bukan kita pemiliknya!

Mega pun mendung di langit kita

bumi dipijak rekah tanahnya.

Ombak mengganas di laut luas angin bertiup mati punca.

Di timur matahari tidak bersinar di barat cepat terbenam.

Di utara taufan melanda

di selatan api terpadam.

Kita pun memakai kelubung suram gelap pekat warnanya hitam.

Ini warkah durja.

Kutulis di tepian sumur air mataku yang masih boleh mengalir.

Kutulis dengan hati luluh

mengenang bangsaku.

Siapa!

Siapa berani meniup angin mengalihkan mendung mematikan taufan, menenangkan ombak,

membawa matahari kembali bercahaya,

menyuburkan bumi,

menyalakan api pelita?

Mari Melayuku kita fikirkan:

Apakah lima puluh tahun nanti di tanah pusaka turun temurun kita ini

kita masih jadi tuannya?

Mari kita fikirkan

cara memadamkan bara

yang kian mengunggun

Menanti membakar kita!

Kalau nanti orang bertanya

mengapa begini Melayu kita?

Katakan, itulah bangsa kita

yang bersengketa

mengambil mudah

dan pelupa.

DATUK PROFESOR

DR. HASHIM YAACOB

Petaling Jaya

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20140312/re_06/MH370-Misteri-konspirasi-satu-suara-dan-doa#ixzz2xVbFABlL
© Utusan Melayu (M) Bhd

Anak Kapten Zaharie selar Daily Mail sambil berkata fitnah itu lebih teruk daripada membunuh..!!

 “Fitnah itu lebih teruk daripada membunuh. Saya tidak akan memaafkan anda,” kata Aishah, 28, anak sulung kepada Kapten Zaharie Ahmad Shah dalam Facebooknya (FB) semalam. Kata-kata itu jelas menunjukkan kemarahan dan kekecewaan selepas portal berita luar negara, Daily Mail menyiarkan kenyataan 35 perenggan penjelasan Aishah dan ibunya, Faizah Khanum Mustafa Khan ketika disoal pegawai penyiasat berikutan kehilangan penerbangan MH370.

Aishah juga menulis dalam FBnya: “Anda sepatutnya mempertimbangkan membuat filem kerana anda begitu baik dalam membuat cerita dan skrip. Semoga Tuhan merahmati kamu.” Ini adalah kali pertama Aishah yang belajar di Australia itu membuat kenyataan terbuka selepas 23 hari pesawat berkenaan hilang.

Aishah dan kapten Zaharie MH370
Selain itu, laman Facebook ‘Friends Of Captain Zaharie MH370’ turut menyelar laporan Daily Mail itu. Laman berkenaan mendakwa anak lelaki juruterbang berkenaan melahirkan rasa kecewa dan sedih dengan laporan yang dianggap tidak bertanggungjawab itu. Laman itu juga mendakwa laporan terbabit adalah bohong dan mempertikaikan sumber kenyataan itu diperoleh.
Laman FB itu turut menerima hampir 100 komen dan 200 likes yang hampir semuanya menyelar tindakan media berkenaan yang didakwa melaporkan berita palsu. Mereka juga menyarankan Aishah mengheret portal berita Britain itu di mahkamah.

daily mail fitnah kapten zaharie
Portal itu kelmarin menyebut Aishah dalam soal siasat itu sebagai berkata, ayahnya seolah-olah terganggu dan mudah marah serta bukan ayah yang dia kenali sebelum kehilangan pesawat berkenaan. Aishah juga dilaporkan berkata, ayahnya juga ada bercakap mengenai masalah hubungan dengan ibunya.

Bagaimanapun, Aishah cuba memujuk ayahnya dengan menyarankannya merujuk kepada orang tua yang arif mengenai agama. Laporan itu juga berkata, Aishah menjelaskan kepada pegawai penyiasat dia tidak tahu jika ayahnya mempunyai wanita lain namun menolak kemungkinan ayahnya sengaja membahayakan nyawa anak kapal dan penumpang.

Portal itu juga menyebut Zaharie dalam proses menceraikan isterinya dan banyak menghabiskan masa dengan simulator penerbangannya berbanding dengan keluarga. Portal itu juga memetik isteri Zaharie, Faizah sebagai berkata, tiada sebarang nota bunuh diri dan motif yang ditemui dan pihak berkuasa masih meneruskan siasatan terhadap latar belakang juruterbang itu.

Dalam laporan itu juga, Faizah mendakwa Zaharie sudah berhenti bercakap dengannya pada minggu sebelum penerbangan berkenaan dan mengakui dia banyak menghabiskan masa bersendirian di dalam bilik simulator penerbangannya.

Portal itu berkata, Faizah menganggap adalah tidak adil menyalahkan suaminya. Bagaimanapun, sepanjang soal siasat, dia memberitahu polis suaminya menjadi semakin terganggu beberapa bulan sebelum penerbangan malang berkenaan.

Sebelum ini media barat menyiarkan secara besar-besaran mengenai simulator milik juruterbang itu yang ada di sebuah bilik di rumahnya. Bagaimanapun, selepas diperiksa Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) mendapati tiada data meragukan dan simulator Zaharie hanya sebagai hobi. Malah kelmarin, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengesahkan tiada bukti atau data mencurigakan yang boleh mengaitkan Zaharie sebagai bertanggungjawab terhadap kehilangan pesawat itu, lapor Harian Metro.

Misteri MH370 - Negara UNCLE SAM sekadar nafi, namun persoalan semua tertumpu pada mereka..!! 
Sumber emel perisikan Amerika Syarikat yang telah digodam menunjukkan bahawa Amerika Syarikat secara aktif terlibat dalam merancang serangan pengganas ke atas fasiliti ketenteraan di Ukraine untuk memperlihatkan Rusia sebagai kambing hitam dengan menggunakan pesawat komersil yang telah dirampas dan kemudiannya diubahsuai menjadi pesawat peluru berpandu.

Oleh yang demikian nampaknya, pihak Amerika Syarikat sedang menggunakan senjata serampang dua mata di mana ia dapat melaksanakan bukan dua tetapi malah tiga agenda dalam masa yang sama.
Tiga agenda tersebut adalah menghuru harakan keadaan yang tegang di Ukraine dengan Rusia, mencipta hura-hara di Malaysia di atas nama memerangi pengganas yang kononnya melibatkan Al-Qaeda dan juga mengeruhkan hubungan dua hala antara Malaysia dengan China.

Namun pada masa yang sama, keselamatan penumpang dan krew pesawat tidaklah boleh dipastikan. Mungkin ia digunakan sebagai tebusan ke atas Kerajaan Malaysia.

Sekarang tiada siapa boleh mempertikaikan dakwaan-dakwaan akan wujudnya konspirasi besar-besaran yang dirancang oleh pihak Amerika Syarikat dan sekutu-sekutu baratnya khususnya keatas Malaysia.

Setakat ini belum ada masa lagi untuk menterjemahkan kandungan asal naratif emel tersebut. Kalau ada di antara saudara-saudari sekelian yang boleh membantu melengkapkan, bantuan anda sangatlah dihargai.

SUMBER: Gordon Duff, Senior Editor
http://www.veteranstoday.com/

[Gempar] Apa Motif Israel Miliki Pesawat Serupa MH370 di negara mereka ketika ini..?

Kembar MH370 Ada Di Israel. Apa Motifnya?


Apa Motif Israel Miliki Pesawat Serupa MH370 Ini?

Selain teori konspirasi melibatkan Amerika Syarikat, satu lagi pihak yang amat hangat diperkatakan sebagai ‘dalang sebenar’ di sebalik kehilangan MH370 adalah puak Yahudi atau Israel.

Teori ini dibawakan seorang wartawan Amerika Syarikat yang menulis buku berjudul Solving 9-11: The Deception that Changed the World, Christopher Bollyn.

Untuk rekod, Bollyn yang turut membantu Profesor Steven E. Jones dalam menganalis serangan 9-11 telah muncul dengan bukti-bukti yang mengaitkan Israel dalam serangan ini namun mereka berdua telah ‘mendapat susah’ termasuk diserang dan dipenjara.

Meskipun penglibatan Israel tidak dapat dibuktikan, namun ada alibi tertentu yang membuatkan teori ini turut kencang diperkatakan.

Selain Kedutaan Israel didakwa ‘cuti tanpa sebab kukuh’ pada hari kejadian (sama seperti yang berlaku pada hari serangan di Twin Tower, Amerika Syarikat pada 9 November 2001) terdapat bukti lain yang lebih membuka mata.

Ia adalah tindakan Israel membeli dan memiliki sebuah pesawat Boeing 777 2H6(ER) lama milik Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS).

Pesawat ‘kembar’ MH370 ini telah dirakam di sebuah lapangan terbang kecil di Tarbes–Lourdes–Pyrénées, Perancis pada 4 OktobeR 2013 sebelum ia dibawa ke Lapangan Terbang Ben Gurion, Tel Aviv, Israel pada 4 November 2013.

Difahamkan, pesawat MAS Boeing 777 dengan nombor siri 28416 dan didaftarkan sebagai 9M-MRI ini telah dijual kepada GA Telesis, LLC di Fort Lauderdale, Florida pada 21 Oktober 2013 sebelum didaftarkan sebagai N105GT.

Pesawat ini disimpan di Tarbes Lourdes Pyrenees pada 4 Oktober 2014 sebelum dibawa ke Tel Aviv sebulan kemudiannya.

Persoalannya, mengapa Israel membeli dan mahu memiliki pesawat lama MAS ini?


Jika dirujuk kembali reaksi Israel berkaitan kehilangan MH370, seorang ‘pakar keselamatan’ negara tersebut, Issac Yeffet pantas mengaitkannya dengan teori bahawa MH370 telah ditawan pengganas dan dibawa ke Iran untuk digunakan bagi siri keganasan akan datang.

Yeffet dilaporkan memberi kenyataan kepada Times of Israel:

“What happened to this aircraft, nobody knows. My guess is based upon the stolen passports, and I believe Iran was involved. They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.” (Tiada siapa tahu apa sudah berlaku pada pesawat tersebut. Berdasarkan kes pasport curi yang dilaporkan, saya percaya Iran terlibat dalam hal ini. Mereka telah merampas pesawat dan menerbangkannya ke satu tempat yang tidak dapat dijumpai).

Pendapat ini turut disebarkan oleh individu yang bukan rahsia lagi merupakan agen Israel dan penyebar propaganda Zionis iaitu Rupert Murdoch yang turut memberikan komen senada:

Obama should call Chinese President following today’s incident and say “we both have the problem of Muslim terrorism. Can we work together?”
3:50 AM – 8 Mac 2014

777 crash confirms jihadists turning to make trouble for China. Chance for US to make common cause, befriend China while Russia bullies.
4:15 PM – 9 Mac 2014

World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in Northern Pakistan, like Bin Laden.
2:23 AM – 15 Mac 2014

777. Still think this a reminder that US and China should be working more closely on Muslim extremist threat.
2:26 AM – 15 Mac 2014


Sejak dahulu lagi, Israel sering ‘digosipkan’ sebagai perancang licik dalam banyak agenda dunia termasuk serangan 9-11.

Rancangan ini kadangkala dapat dihidu selepas kejadian berlaku, contohnya menerusi filem Medusa Touch pada tahun 1978 yang menunjukkan adegan serangan persis 9-11 di penghujung filem.


Pembikinnya, Arnon Milchan selepas diteliti adalah penerbit filem yang juga anggota perisikan Israel, Mossad.

Jadi selepas diambil kira tentang pesawat MAS yang secara tiba-tiba menarik minat Tel Aviv, tak dapat tidak kita akan terfikir bahawa tidak mustahil jiak kehilangan MH370 adalah satu daripada plot yang sudah dirangka oleh Israel.

Pada masa sama, Israel mungkin telah menunjukkan petanda mahu menjadikan Iran sebagai kambing hitam sambil misi utama mereka sebenarnya mewujudkan false-flag bagi mengatur satu kejadian serangan ala 9-11 menggunakan pesawat MAS tidak lama lagi?

Apa pun, teori kekal sebagai teori selagi ia tidak dibuktikan secara sahih. Sama-samalah kita doakan semoga kebenaran akan ditunjukkan akhirnya.

Wallahu’alam. - REM RAMZI MYNEWSHUBAre the Israelis Planning Another 9-11 Using the Missing Boeing 777?


THE ISRAELI TWIN - Why would Israel have a plane identical to the missing Malaysia Airlines plane in storage in Tel Aviv? The plane in this photo is Boeing 777 2H6(ER) first flown in July 1998, Construction No. 28416* (Original Reg. No. 9M-MRI), an identical twin of the missing plane, which was given a new registration number (N105GT) and flown to Israel in November 2013.


EN ROUTE TO ISRAEL, NOVEMBER 4, 2013 - The former Malaysia Airlines Boeing 777-2H6(ER) (now a GA Telesis plane with new registration as N105GT) departs the Aéroport Tarbes-Lourdes-Pyrénées en route to Tel Aviv's Ben Gurion Airport, November 4, 2013.


THE TWIN PLANE IN TEL AVIV, ISRAEL, DECEMBER 2013 - What are the Israelis doing with this retired Malaysia Airlines plane in a hanger in Tel Aviv? Could it be part of a false-flag terror plot in the making? Where is this plane today?


THE MISSING PLANE - A photo by Bernhard Ebner of the missing Malaysia Airlines plane in Amsterdam, May 5, 2013. This plane, a Boeing 777-2H6(ER) with Construction No. 28420, Reg. No. 9M-MRO, was first flown on May 14, 2002, and delivered to Malaysia Airlines on May 31, 2002. It is thought to have crashed into the southern Indian Ocean on March 8, 2014.

Source: www.planespotters.net/Aviation_Photos/search.php

Source for Israeli Twin Plane Data:
www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis-php

Source for Missing Plane Data:
www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28420,9M-MRO-Malaysia-Airlines.phpUpdate - According to reports from plane-spotters, Israel has an identical Malaysia Airlines Boeing 777-200 in storage in Tel Aviv since November 2013. The only visible difference between the missing plane and the one in Tel Aviv would be its serial number. What do the Israelis have planned with the twin Malaysia Airlines plane?

By using the twin aircraft they have in storage, the terror masterminds may have a sinister plan for the missing plane to seemingly reappear in a false-flag atrocity. Public awareness of the twin plane in Tel Aviv, therefore, could prevent the evil plot from going ahead.

For more on the identical Malaysia plane in Tel Aviv see the latest entry, dated March 26, 2014, on my Q&A and Comment page.

Notes: The Malaysia Air 777 with Boeing serial number 28416 and registered as 9M-MRI was sold to GA Telesis, LLC of Fort Lauderdale, Florida, on October 21, 2013, and is now registered as N105GT. The aircraft was stored at Tarbes Lourdes Pyrenees on October 4, 2013, and then on November 4, 2013, it was re-registered as N105GT and stored at Tel Aviv.

*MSN 28416 OR 28418? - According to a press release from GA Telesis dated July 10, 2013, the Fort Lauderdale-based company announced that it had started the dismantling process "in the USA" for three Boeing aircraft, including one 777-200ER (TRENT 800) (MSN 28418) ex-Malaysia Airlines, the plane that was given a new registration number and flown to Tel Aviv.

See: www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis-php

Abdol Moabery serves as the President and Chief Executive Officer of GA Telesis, LLC. Previously, Mr. Moabery served as Executive Vice President of Aviation Systems International, Inc., and as Director of Marketing and Sales at C-S Aviation Services, Inc. Both of Moabery's former companies were owned by George Soros. Therefore it is not unlikely that Soros owns a good part of GA Telesis, too.

C-S Aviation Services:

https://www.mail-archive.com/osint@yahoogroups.com/msg64520.html

Aviation Systems International, Inc.

http://business.fau.edu/news-events/event-details/index.aspx?eid=2826#.UzFK2CO3PJs

This information is very important because it fits neatly into the terror scenario presented by Israeli El Al "security expert" Issac Yeffet shortly after the Malaysian plane went missing. Yeffet suggested the missing plane had been hijacked to Iran and was being prepared for a terror attack. For the Israelis to have an identical plane in a hanger in Tel Aviv reveals why Yeffet presented such a scenario. He appears to have been setting the stage for a false-flag attack like 9-11, perhaps in Israel. If such an attack were to occur in Israel all the evidence would be in the hands of Israeli intelligence giving them complete control of the interpretation or narrative of the terror event.

"I BELIEVE IRAN WAS INVOLVED"

"What happened to this aircraft, nobody knows. My guess is based upon the stolen passports, and I believe Iran was involved. They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”
- Issac Yeffet, former El Al security expert to Times of Israel, March 17, 2014

World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in Northern Pakistan, like Bin Laden.
- Rupert Murdoch on Twitter, March 15, 2014

It is not Iranians, but Israeli agents and Zionist propagandists like Rupert Murdoch who are the real authors of false-flag terror plots involving airliners being flown into hi-rise towers. Arnon Milchan, for example, the Israeli Mossad operative-cum-film producer, made the Medusa Touch film in 1978, in which a 9-11 type attack is the climax of the film. Is there a nefarious plot in the works to use the missing Malaysian plane for such an attack?

The making of Milchan's Medusa Touch involved constructing models to simulate an aircraft striking a skyscraper.

With no trace of Beijing-bound flight MH370 after nine days, one of several theories that has emerged is that the plane was hijacked to Iran, where it could be turned into a massive and devastating weapon. Two Iranian passengers are known to have been aboard, travelling on false passports. While Israeli officials did not confirm any suspicions regarding Iran, experts said it is not a stretch to point the finger at Israel's Middle East nemesis.

“My guess is based upon the stolen passports, and I believe Iran was involved [in the disappearance of the plane],” Issac Yeffet, formerly a global security expert for Israel’s national airline El Al told today’s Times of Israel. “They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”
- "Missing jet, Iranian threats, prompt Israel to tighten air security" by Paul Alster, March 17, 2014

The disappearance of the Malaysian Boeing 777 looks like something from a Batman movie plot - or a bad Israeli screenplay by Arnon Milchan and his business partner Rupert Murdoch. The missing plane is bound to turn up sooner or later. The hijackers - or Israeli computer hackers - didn't pull a fast turn to the west and make professional moves with the plane in order to simply drop it in the Indian Ocean. Or maybe they did. In any case, all of the events going on with the missing Boeing and the Ukrainian crisis look like the making of a perfect storm - or perhaps another false-flag terror spectacle like 9-11.

An Israel-based reporter named Paul Alster has an article on Murdoch's FoxNews.com giving an Israeli prognosis about the missing Malaysian Boeing 777. The article is important because it suggests that the Israelis may be setting the stage for a false-flag event using the missing plane as a flying bomb.

The article indicates that the Israelis may be projecting a planned terror scenario and are planting the idea in the public mind. The following article has comments from an Israeli El Al "security expert" that are very similar to comments tweeted by Rupert Murdoch the day before. Isn't it interesting that Rupert Murdoch and an Israeli airline security expert imagine the exact same fate for the missing Boeing?

MURDOCH'S COMMENTS ON MISSING PLANE

Obama should call Chinese President following today's incident and say "we both have the problem of Muslim terrorism. Can we work together?"
3:50 AM - 2 Mar 2014

777 crash confirms jihadists turning to make trouble for China. Chance for US to make common cause, befriend China while Russia bullies.
4:15 PM - 9 Mar 2014

World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in Northern Pakistan, like Bin Laden.
2:23 AM - 15 Mar 2014

777. Still think this a reminder that US and China should be working more closely on Muslim extremist threat.
2:26 AM - 15 Mar 2014

The Israeli comments in the article imagine a terror scenario like that described by Murdoch. It is important to note that the Israeli El Al "security expert" comes from the exact same groups (ICTS, El Al security, Menachem Atzmon, the Shin Bet and assorted Mossadniks), who projected the ideation of 9-11 (Murdoch’s "Lone Gunmen" pilot episode in 2000 and Arnon Milchan's Medusa Touch film in 1978) - and who were involved in the false-flag attacks of 9-11.

This is exactly what the evidence I present in my Solving 9-11 books reveals about Israeli involvement in the false-flag terrorism of 9-11. The fact that the same people are now projecting the ideation that the Boeing 777 has been hijacked (perhaps by computer like in the "Lone Gunmen") and will be used in a terror attack needs to be taken very seriously.

The game is on. We need to be aware of the very real possibility that the plane may resurface, used as a weapon of terror. If so, the attack would probably be designed to be a false-flag provocation that can be used to initiate aggression against a targeted foe – such as the Islamic Republic of Iran. If enough people understand the evil game of deception the Israelis are up to, they won't be able to pull off another major terror spectacle - and get away with it.

Here is the article by Paul Alster from FoxNews.com

Missing jet, Iranian threats, prompt Israel to tighten air security
By Paul Alster, March 17, 2014

HAIFA, Israel – Top Israeli defense officials have hurriedly put in place a confidential list of secret security measures in light of the baffling disappearance of a Malaysia Airlines jumbo jet that experts fear could become a weapon of mass destruction if in the wrong hands.

With no trace of Beijing-bound flight MH370 after nine days, one of several theories that has emerged is that the plane was hijacked to Iran, where it could be turned into a massive and devastating weapon. Two Iranian passengers are known to have been aboard, travelling on false passports. While Israeli officials did not confirm any suspicions regarding Iran, experts said it is not a stretch to point the finger at Israel's Middle East nemesis.

“My guess is based upon the stolen passports, and I believe Iran was involved [in the disappearance of the plane],” Issac Yeffet, formerly a global security expert for Israel’s national airline El Al told today’s Times of Israel. “They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”

As the search continued to widen fruitlessly, Israeli security officials and aviation authorities, who have long feared a 9/11-style attack, conducted a security assessment and rapidly implemented a series of security measures. The only one reported publicly is that Israeli air traffic controllers will demand that incoming aircraft identify themselves earlier than has so far been the case, sources told FoxNews.com.

IDF officials aim to ensure an unthinkable repetition of the Twin Towers attack doesn’t happen in Tel Aviv, where the skyscraping triple Azrieli Towers rise high above the city. There's good reason to believe the three-tower commercial-residential-office complex is a coveted target of the Islamic Republic.

In a recent video simulation broadcast by Iranian state TV after the initial agreement with the international community on a reduction in Iran’s nuclear capability was signed, the Azrieli Towers were shown being blown up by Iranian missiles.

The Israeli media has speculated that if Iran played a part in the disappearance of the plane, it is all but certain the regime would not have been directly involved. It would likely instead act through a third party, using one of the many international terror organizations Iran sponsors and maintaining plausible deniability. Tehran would not want to jeopardize the easing of international sanctions and other gains made recently at the Geneva negotiations with the US and the P5+1.

The recent interception of a boatload of Iranian M-302 missiles headed for Israel’s enemies in the Gaza Strip or Sinai Peninsula has given rise to further speculation in Israel that Iran might be considering all manner of means to strike back after such an embarrassing and damaging loss.

“This would never have happened on an Israeli plane,” Yeffet said. “An El Al aircraft was hijacked for the first and last time in 1968. Since then, there has not been a single flight where security did not check every single name.”

Yeffet believes that the time consuming and often-criticized profiling of every passenger at Israeli airports would have picked up the Iranians travelling on false papers.

Most flights to and from Israel require check-in three hours before the advertised flight time and passengers are often faced with many questions (some personal) that some people take exception to. The fact remains though that the Israeli method seems to work and has, thus far, proved watertight.

“More security costs more money,” Menachem Yarden, a retired El Al pilot with more than 37 years experience told Fox News.com. “Few companies these days are making money because of increased costs and relatively low ticket prices. Especially in the U.S., spending more money on security and telling people to come 3 hours before the flight – even if their flight time is just one hour – it’s crazy. No-one would fly.”

Asked if air marshals - allegedly placed on every El Al plane - might have made a difference to flight MH370 if, as some believe, it has been hijacked, Yarden said, “As El Al pilots we didn’t know all the security measures [put in place]. Security is a separate matter [to piloting] and the fewer people that know about it, the more secure it is.”

Yarden said it is possible such a huge aircraft could have flown thousands of miles undetected.

“Yes. It is possible to fly as low as the pilot is able,” Yarden confirmed. “When you switch off the transponder no civil controller can see you. In 9/11 the pilots switched off the transponders and no one saw them. It is not like military radar which sends electromagnetic pulses that receives back the echo via antenna.”

“In this extraordinary case any theory might be the right theory,” Yarden concluded. “No one knows what’s happened.”

Sources:

"Ex-El Al expert: Iran likely involved in MH 370" by Debra Kamin, Times of Israel, March 16, 2014
www.timesofisrael.com/ex-el-al-expert-iran-likely-involved-in-mh-370/

"GA Telesis Continues to Provide Best-In-Class Component Support via Disassembly of Boeing 777-200ER, 767-200ER and 757-200ER," GA Telesis press release, July 10, 2013
www.gatelesis.com/ga-telesis-disassembles-boeing-777-200er-767-200er-and-757-200er/

"Is This a Secretly Taken Photo of the Plane Stored in Tel Aviv?" Beforeitsnews.com, March 28, 2014
beforeitsnews.com/alternative/2014/03/is-this-a-secretly-taken-photo-of-the-plane-stored-in-tel-aviv-2927888.html

“Missing jet, Iranian threats, prompt Israel to tighten air security” by Paul Alster, FoxNews.com, March 17, 2014
http://www.foxnews.com/world/2014/03/17/missing-jet-iranian-threats-prompt-israel-to-tighten-air-security/
- bollyn.com

SUMBER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts